Mainos
Mainos

Alihankkijat vaativat Nokialta vastuullisuutta

Perloksen ja Foxconnin työntekijät kritisoivat Nokiaa tilausten siirtämisestä ulkomaille. Nokian Jorma Ollilan mukaan yhtiöt ovat itse vastuussa kannattavuudestaan.

Perloksen ja Foxconnin työntekijät ovat osoittaneet tänään mieltään Nokian yhtiökokouspaikan edessä Helsingissä.

Kokouspaikan edustalle oli kokoontunut noin sata Nokian alihankintayritysten työntekijää. Nokian alihankintayrityksissä on ilmoitettu laajoista henkilöstövähennyksistä.

Mielenilmauksessa Nokialta vaadittiin vastuullisuutta myös alihankkijayritysten työntekijöiden kohtelussa. Työntekijöiden mielestä Nokian alihankintatilausten siirtyminen Suomen ulkopuolelle on aiheuttanut ongelmia monissa yrityksissä.

Perloksessa ja Foxconnissa käydään parhaillaan yt-neuvotteluita, joiden seurauksena jopa tuhat ihmistä voi menettää työnsä.

"Nokia ei vastuussa alihankkijoiden kannattavuudesta"

Nokian pääjohtajan Jorma Ollilan mukaan yhtiön alihankkijoiden on itse pidettävä huolta kilpailukyvystään. Ollila vastasi yhtiökokouksessa pitämässään katsauksessa Nokian sopimusvalmistajien työntekijöiden kritiikkiin muistuttamalla, että alihankkijoiden kilpailukyky on kaikille - myös Nokialle - tärkeää.

- On mahdoton ajatus, että yli 300 miljoonaa matkapuhelinta tehtäisiin Suomessa ja vietäisiin täältä markkinoille. Nokialle on tärkeää olla lähellä markkinoita, Ollila huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme