Mainos
Mainos

Alma Media vähentää lehdistään yli sata henkilötyövuotta

Alma Media vähentää alue- ja paikallislehdistään yli sata henkilötyövuotta. Osa vähennyksistä toteutetaan vapaaehtoisilla irtisanomispaketeilla, osa eläköitymisillä ja määräaikaisten sopimusten loppumisilla. Arviolta 40 henkeä irtisanotaan.

Yt-neuvottelujen alkaessa Alma Media arvioi, että henkilöstön määrä vähentyisi enintään 135 henkilötyövuodella. Alma aikoo lisätä lehtiensä yhteistyötä sekä toimitustyössä että kaupallisissa toiminnoissa.

Työntekijät marssivat ulos

Alma Median työntekijöitä on marssinut ulos ainakin Tampereella ja Porissa. Aamulehden ja Satakunnan Kansan toimitusten henkilöstö poistui työpaikoiltaan vastalauseena henkilöstövähennyksille.

Aamulehti ilmestyy huomenna ulosmarssista huolimatta, sanoo lehden vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen. Myös Satakunnan Kansa ilmestyy normaalisti.

Alma Aluemediaan kuuluvat Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat ja Kainuun Sanomat sekä 29 paikallis- ja kaupunkilehteä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme