Mainos
Mainos

Alman maakuntalehdet: Yritystukia hukkaan miljoonittain – täällä pahin epäonnistuminen

Valtion äkillisen rakennemuutoksen yritystukia valuu miljoonittain hukkaan. Eniten yritystukia saaneista yrityksistä joka neljäs on ajautunut konkurssiin tai yrityssaneeraukseen, kirjoittavat Alma Median maakuntalehdet.

Asia käy ilmi lehtien selvityksestä, jossa tarkasteltiin 20 suurinta äkillisen rakennemuutoksen yritystukien kohdetta vuosilta 2007-2011.

Lehtien mukaan pahin epäonnistuminen tapahtui Kemijärvellä. Nyt yrityssaneerauksessa oleva Arktos Group sai valtiolta yli viisi miljoonaa euroa kehittämisavustusta sahan ja liimapalkkitehtaan rakentamiseen.

Yritystuilla yritetään luoda uusia työpaikkoja menetettyjen tilalle. Valtiontalouden tarkastusvirasto tutki tukitoimia viime vuonna. Viraston mukaan investoinnit ja työhallinnon toimet ovat vaikuttaneet työllisyyteen positiivisesti, mutta todellisia työllisyysvaikutuksia se ei kyennyt arvioimaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme