Mainos
Mainos

Alprint lopettaa aikakauslehtipainoja

Alma Median painoyhtiö Alprint lopettaa aikakauslehtipainot Vantaalta ja Porista. Vantaan yksikön palveluksessa on 115 henkeä ja Porin 65.

Alprint rakentaa uuden aikakauslehtipainon Tampereen Raholaan, jossa yhtiöllä on nykyisinkin painolaitos. Investoinnin arvo on noin 90 miljoonaa markkaa. Tampereelle hankitaan uusi painokone. Raholaan siirretään lisäksi yksi koneyksikkö Porista. Tampereen Raholassa on Alprintin palveluksessa nyt runsaat 200 henkeä. Uuden investoinnin vuoksi Tampereella tarvitaan runsaat sata uutta työntekijää. Vantaan ja Porin yksiköiden palveluksessa oleville tarjotaan mahdollisuus siirtyä Tampereelle.

Alprintin toimitusjohtajan Risto Takalan mukaan aikakauslehtipainojen keskittäminen tehdään tehokkuuden parantamiseksi. Raholan uudistetun painolaitoksen suorituskyky on samaa luokkaa kuin kolmen nykyisen aikakauslehtipainon. Takala arvioi, että Alprintin henkilöstö vähenee noin 60 työntekijällä järjestelyn vuoksi. Alprint on aloittanut yt-neuvottelut aikakauslehtipainojen henkilöstön kanssa. Neuvottelujen piirissä on noin 400 henkilöä. Järjestelyt viedään loppuun vuoden 2000 aikana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme