Mainos

Altia ja Koskenkorva pysyvät valtion omistuksessa

Kauppa- ja teollisuusministeriö on luopunut suunnitelmasta myydä osuus valtion alkoholijuomakonserni Altiasta. Ministeriö toteaa, ettei tavoiteltua lisäarvoa olisi saavutettu eduskunnan asettamalla rajoituksella.

Eduskunta päätti kesäkussa, että valtion on säilytettävä yhtiöstä ainakin 50,1 prosenttia omassa omistuksessaan. Altian ja sen tytäryhtiö Primalcon myyntiä vastustamaan nousi laaja Pro Koskenkorva-liike.

Altian omistuspohjan laajentamisella pyrittiin parantamaan yhtiön liiketoimintojen kehittämismahdollisuuksia. Neuvottelujen kohteena viime vaiheessa ollut järjestely ei kuitenkaan olisi tuottanut Altialle sitä liiketoimintastrategista lisäarvoa, jota tavoiteltiin, kertoo kauppa- ja teollisuusministeriö tiedotteessaan. Eduskunnan päätös säilyttää valtion määräysvalta Altiassa ei luonut edellytyksiä saada yhtiöön kotimaista strategista kumppania.

-Altia on vakavarainen ja kannattava yhtiö, jolla on hyvät mahdollisuudet menestyä liiketoiminnassaan myös nykyisellä omistuspohjalla. Vapaassa kilpailutilanteessa toimiva Altia on jatkossakin johtava suomalainen alkoholijuomakonserni sekä kotimaisilla että kansainvälisillä markkinoilla, kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre toteaa.

Alustavien tilinpäätöstietojen mukaan Altian vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi viime vuonna 7,2 % ja oli 226 miljoonaa euroa. Toiminnallinen tulos kohosi yli kaksinkertaiseksi 27,5 miljoonaa euroon ja sijoitetun pääoman tuotto kaksinkertaistui lähes 20 %:iin.

-Omistajalla on täysi syy olla tulokseen tyytyväinen. Alkaneena vuonna näköpiirissä on kasvun vahvistuminen ja tuloksen paraneminen edelleen, arvioi ministeri Mönkäre.

Altia on valtion kokonaan omistama alkoholijuomakonserni. Kesällä 2000 kauppa- ja teollisuusministeriö käynnisti hankkeen strategisen vähemmistöomistajan löytämiseksi Altialle. Syksyllä tarjousmenettely keskeytettiin, kun hallitus haki eduskunnalta lisävaltuuksia valtion omistusosuuden alentamiseksi Altiassa ja kuudessa muussa yhtiössä. Vähemmistöomistajan hakemista jatkettiin sen jälkeen, kun eduskunta päätti kesällä 2001 asettaa valtion omistusosuuden alarajaksi Altiassa 50,1 %.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 04.02.2002)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot