Mainos
Mainos

Amerikkalainen GE luopui Sammosta

Amerikkalaisen monialayhtiön General Electricin GE:n sijoitusyhtiö on luopunut omistuksestaan finanssiryhmä Sammossa. Kun yhtiö edellisen kerran liputti Sampo-omistuksestaan viime lokakuussa, sen osuus osakkeista oli hieman päälle 5,8 prosenttia.

Sen jälkeen yhtiö on voinut lisätä omistustaan, sillä seuraava liputusraja eli velvollisuus ilmoittaa omistuksen muutoksista on 10 prosentissa. Syksyn omistusosuus vastaa noin 3,5 prosentin osuutta nykyisestä Sammosta.

Osuudet muuttuivat, kun valtion omistama Leonia-pankki sulautettiin Sampoon. Kokonaisuuteen on tullut myös Mandatum-pankki. Sijoitusyhtiö GE Asset Management Incorporated ehti kuitata omistuksestaan Sammossa arvonnousun ohella suuret osingot viime vuodelta.

GE ehti olla Sammon omistajia joitakin vuosia. Juuri Sammon suuret ulkomaalaiset omistajat GE etunenässä ovat vaatineet jakamaan Sampoon kerääntynyttä ylimääräistä varallisuutta omistajille.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme