Mainos
Mainos

Amerikkalaisjohtajat vaativat verosopua

Arvovaltainen joukko Yhdysvaltain suuryritysten johtajia vaatii Bushin hallinnolta, että sen on saatava aikaan sopu EU:n kanssa meneillään olevassa verokiistassa. Vaatimuksen takana ovat 74 suuyrityksen, mm. Boeingin, Motorolan ja Lockheed-Martinin johtajat.

Bushin hallinnolle osoitetussa kirjeessä povataan kauppasotaa, ellei verosopua saada aikaan EU:n kanssa. Kiistan taustalla on EU:n syyte, jonka mukaan Yhdysvaltain yrityksille myöntämät verohelpotukset ovat kansainvälisten kauppasääntöjen vastaisia. Maailman kauppajärjestö WTO asettui EU:n taakse kiistassa.

Yhdysvaltain vientiä uhkaa nyt 4 miljardin dollarin pakotesumma, jos verolakeja ei muuteta.

-Jatkuva toimenpiteiden uhka saattaa alkaa kalvaa USA-EU -suhdetta, joka on kaikkein tärkein strateginen, diplomaattinen ja taloudellinen liittolaissuhteemme, sanottiin yritysjohtajien kirjelmässä.

Yhdysvaltain verolait sallivat sen, että yritysten ei tarvitse maksaa paljokaan veroja ulkomailta saaduista tuloistaan niin kauan, kun yritykset ovat maksaneet veroja ulkomailla.

Yhdysvallat on aikonut vedota WTO-päätöksestä lähipäivinä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme