Mainos
Mainos

Amerikkalaiskuluttajien luottamus laskussa

Amerikkalaisten kuluttajien luottamusta osoittava indeksi on jatkanut laskuaan tammikuussa, mutta lasku jäi ennakoitua pienemmäksi.

Yksityisen Conference Board -tutkimuslaitoksen tänään julkistamat tiedot nostivat osakekursseja New Yorkin pörsseissä. Vetoapua tuli myös muiden muassa maan toiseksi suurimman lääkeyhtiön Merckin myönteisistä tulostiedoista.

Kuluttajien luottamusindeksi vaipui 79,0 pisteeseen edelliskuun 80,7 pisteestä. Tulevaisuutta varjostaa sodan uhka Irakissa ja sen vaikutukset maan talouteen. Erityisen synkästi kuluttajat ennakoivat työllisyyden kehitystä.

Indeksi on laskenut edellisen kahdeksan kuukauden aikana seitsemänä kuukautena ja on alimmillaan yhdeksään vuoteen. Selvitys perustuu 5 000 kotitalouden haastatteluihin. Yhdysvalloissa kuluttajien arvioilla on suuri merkitys, sillä maan talous nojaa poikkeuksellisen vahvasti tavallisten kuluttajien ostopäätöksiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme