Mainos
Mainos

Amerikkalaiskuluttajien luottamus talouteen laski edelleen

Amerikkalaiskuluttajien luottamus talouteen aleni elokuussa matalimmalle tasolle neljään kuukauteen. Syynä tähän pidetään työmarkkinoiden heikentymistä, joka uhkaa myös yksittäistä kulutusta.

Yksityisen Conference Board -taloustutkimuslaitoksen tänään julkistamien lukujen mukaan kuukausittainen luottamusindikaattori laski 114,3:een, alimmalle tasolle sitten huhtikuun. Heinäkuun oikaistu lukema oli 116,3.

Tutkimuslaitoksen johtaja Lynn Franco piti indikaattorin laskun suurimpana syynä juuri Yhdysvaltain työllisyystilannetta, ja hän toivookin työttömyyslukuja tarkkaan seurantaan.

Indikaattori on tosin vieläkin paljon paremmalla tolalla kuin viime helmikuussa, jolloin lukema oli 109,2, ja vielä kaukana viime lamanaikaisista lukemista.

Kulutusta vauhdittaakseen Yhdysvaltain Keskuspankki Federal Reserve on joutunut laskemaan korkoaan jo seitsemästi tänä vuonna. Koronnostopaineet ovat kuitenkin edelleen olemassa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme