Mainos
Mainos

Amerikkalaiskuluttajien luottamus talouteen pohjalukemissa

Amerikkalaiskuluttajien luottamus painui marraskuussa alimmilleen seitsemään vuoteen, Conference Board -tutkimuslaitoksen tänäänjulkaisema indeksi kertoi. Indeksin painuminen 82,2 pisteeseen lokakuun 85,3 pisteestä tuli yllätyksenä, sillä viime viikonlopun joulumyynnin avaus sujui ennakoitua vilkkaammin, ja muutenkin Yhdysvaltain taloudessa on nähty orastavia nousun merkkejä.

Jos Conference Boardin indeksiin on luottaminen, joulusesongista tulee kuitenkin kauppiaille painajainen. Kaksi kolmasosaa Yhdysvaltain bruttokansantuotteesta on yksityistä kulutusta, joten indeksin painuminen ennätysalas ennakoi entistä synkempiä aikoja koko Yhdysvaltain kansantaloudelle.

Conference Boardin mukaan nouseva työttömyys ja jatkuvat irtisanomiset ovat suurin syy kuluttajien luottamuksen heikkenemiseen. Tutkimuslaitoksen lausunnon mukaan käännettä ei ole odotettavissa ennen vuoden vaihdetta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme