Mainos
Mainos

Amerikkalaispoliitikot: Applen selvitettävä iPhonen tietojenkeruu

Yhdysvaltain kongressissa perätään tietokonejätti Applelta selvitystä tietoihin, joiden mukaan iPhone-puhelimet ja iPad-laitteet keräävät koko ajan tietoa koneen olinpaikasta ja tallentavat sen salaiseen tiedostoon.

Demokraattisenaattori Al Franken ja republikaaniedustajaEdward Markey ovat vaatineet selvitystä sen jälkeen, kun kaksi brittiläistä turvallisuustutkijaa paljastivat, että paikkatietoja keräävä erityispiirre on iPhone 4 -puhelimissa ja iPad-laitteissa.

Kongressiedustajien mukaan tällaisten tietojen tallentaminen on vakava turvallisuusriski. Ulkopuolinen voi selvittää laitteen omistajan liikkeet yksinkertaisen tietokoneohjelman avulla jopa vuoden päähän.

Eilen myös Saksan kuluttaja-asioista vastaava ministeriö vaatii vastausta, minne ja miksi tiedot säilötään sekä kuka niihin pääsee käsiksi.

Wall Street Journal -ja Guardian-lehti kertoivat puolestaan, että samanlainen toiminto on myös Google-yhtiön Android-puhelimissa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme