Mainos
Mainos

Ammattiliitot purkivat S-Pankin saarron

Ammattiliitto Suora on purkanut S-Pankkia koskevan maksuvälityssaarron. Samoin on purettu Suoran ja Ylempien Toimihenkilöiden S-Pankin vastainen hakusaarto.

Ammattiliitot ovat kuitenkin yhä edelleen sitä mieltä, että S-Pankissa ja S-Asiakaspalvelussa on sovellettava rahoitusalan yleissitovaa työehtosopimusta.

Suora ja YTN ovat mukana Suomen Kaupan Liiton ja Palvelualojen ammattiliiton Pamin viime viikolla solmimassa S-Pankin työntekijöiden työehtoja koskevassa sopimuksessa. Sen mukaan työntekijöihin sovelletaan pääosin kaupan alan työehtosopimuksen konttorityöntekijöiden ehtoja, joskin esimerkiksi työaikalisät maksetaan konttorin ehtoja parempina. Palkankorotukset ovat tulevaisuudessa yhtä suuria kuin myyjillä.

Lisäksi sovittiin, että jos S-Pankin ja S-Asiakaspalvelun palveluvalikoimat laajentuvat, osapuolet ovat valmiita neuvottelemaan noudatettavasta työehtosopimuksesta.

Saartotoimien purulla Suora ja YTN haluavat antaa tilaa jatkovaikuttamiselle. Liitot voivat tarvittaessa myös viedä sopimustulkinnan oikeuteen yksittäisten toimihenkilöiden riitauttamana.

S-Pankki toimii vähittäiskauppaa harjoittavan S-ryhmän sisällä, jossa noudatetaan kaupan alan työehtoja. Suora julisti saarrot loppuvuodesta pian pankin toiminnan alettua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme