Mainos
Mainos

Ammattiliitto: Nordeaan yt-neuvottelut – uhkaa irtisanoa Suomessa lähes 500 työntekijää

Nordea on käynnistänyt yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa lähes 500 henkilön työn päättymiseen Suomessa, kertoo Nordean työntekijöiden ammattiliitto Nousu.

Kaavaillut vähennykset kohdistuvat liiton mukaan konttoriverkostoon henkilö- ja yritysasiakaspuolelle sekä liittyviin taustatehtäviin ja Markets –yksikköön.

Nousun mukaan kyseessä on neljän vuoden vähennysten ensimmäinen osa, joten kokonaismäärän uskotaan olevan moninkertainen.

Nordea on liiton mukaanb perustellut vähennyksiä toimintamallien ja konttoriverkoston muutoksilla sekä massiivisella taustatöiden siirtämisellä halpamaihin. Nordean mukaan tehostamistoimilla pystyttäisiin parantamaan asiakastyytyväisyyttä sekä parantamaan pankin tulosta.

”Karsimalla konttoriverkostoa ja siirtämällä työtä Puolaan ja Viroon ei paranneta asiakaspalvelua, päinvastoin. Toimialamuutosta ja digitalisaatiota käytetään tässä tekosyynä ylimitoitetuille ja ennenaikaisille henkilöstövähennyksille sekä palveluheikennyksille”, sanoo Nordean pääluottamusmies Paula Hopponen tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että rahoitusalalla alkaa ylityökielto tänään kello 14.Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot