Mainos
Mainos

Analyytikko: Kreikan vakuuksista on päästy todennäköisesti sopuun

Nordea Pankin pääanalyytikon Jan von Gerichin arvion mukaan Suomi ja Kreikka ovat päässeet sopuun lainavakuuksista. Kreikan lainavakuuksista on luvassa tänään lisätietoa, kun valtionvarainministeriö pitää asiasta tiedotustilaisuuden Helsingissä kello 16.

– Tai ainakin asiassa on tapahtunut huomattavaa edistymistä. Olisi kummallista tiedottaa asiasta tällä tavoin ja näin aikaisin, jos neuvottelut olisivat kaatuneet. Tuskin on Suomen intressienkään mukaista kaataa tukipakettia, von Gerich kertoo MTV3 Uutisille.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen keskeyttääkin SDP:n puoluejohdon kesäkokouksen Rovaniemellä ja palaa Helsinkiin tiedotustilaisuutta varten.

Suomi on vaatinut Kreikalta vakuuksia tukea vastaan. Vakuuksista tehtiin periaatepäätös EU-huippukokouksessa heinäkuussa. Sen jälkeen Suomi ja Kreikka ovat neuvotelleet asiasta keskenään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme