Mainos
Mainos

Analyytikko: Nyt Applen pitäisi kehittää halpismalli iPhonesta

Matkapuhelinalaa seuraava analyytikko sanoo, että nyt Applen pitäisi saada kasvua kehittyviltä markkinoilta. Läntiset maat alkavat olla jo täynnä ompputuotteita.

– Apple on saavuttanut monilla markkinoilla jo ikään kuin kypsän pisteen. Nyt Applen pitää hakea kasvunsa uusilta markkinoilta, jos se haluaa edelleen kasvaa. Sen pitää laajennuttua kehittyville markkinoille Kiinaan, muualle Aasiaan, Latinalaiseen Amerikkaan. Sinne taas iPhone on liian kallis, joten nyt odotetaan, tuleeko sinne edullisempi malli, analyytikko Mikael Rautanen Inderes Oy:sta kommentoi Applen viimeöistä tulosta.

Rautasen mukaan Applella on kilpailukykyinen ekosysteemi ja hyvä brändi, mutta nyt tuotevalikoima alkaa olla puutteellinen kysyntään nähden.

– Taulutietokoneiden markkinat ovat yhä harppauksenomaisessa kasvussa, mutta kilpailu kiristyy tässä tuotevalikoimassa todella nopeasti. Tämä näkyy Applen marginaaleissa, yhtiö saa jokaisesta myydystä tuotteesta vähemmän katetta.

Rautasen mukaan markkinoilla pureskellaan nyt Applen tulosta ja odotetaan uutuuksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme