Mainos
Mainos

Analyytikko: Vauramo vaikuttaa hyvältä valinnalta

Pekka Vauramo vaikuttaa hyvältä valinnalta Finnairin toimitusjohtajaksi, sanoo seniorianalyytikko Jari Räisänen Pohjola Pankista.

– Hänellä on kokemusta Aasian-liiketoiminnasta, ja logistiikka-alan osaaminenkin auttaa. Toki ehkä tärkein asia on, että uusi toimitusjohtaja on löytynyt.

Vauramo työskentelee nykyisin johtajana lastinkäsittely-yhtiö Cargotecissa ja on asunut Hongkongissa vuodesta 2010. Finnairissa hänen odotetaan laajentavan Aasian liikennettä.

Räisänen pitää tärkeänä, että uusi toimitusjohtaja vie läpi säästöohjelmat, jotka Finnair on jo aloittanut.

– Se edellyttää, että uusi toimitusjohtaja kykenee saamaan hyvän neuvotteluaseman ja yhteistyöhengen ammattiliittojen, asiakkaiden ja muidenkin osapuolten välillä.

Analyytikko ei yllättynyt siitä, että uusi toimitusjohtaja tulee toiselta toimialalta. Suomesta on vaikea löytää johtajaa, jolla olisi kokemusta ilmailualalta.

– Uusi toimitusjohtaja varmasti tutustuu toimialaan ja pyrkii tekemään oikeita ratkaisuja, jotta yhtiö pysyy kilpailukykyisenä ja pystyy kasvamaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme