Mainos
Mainos

Analyytikot: Nokia-kauppa oli pakko tehdä

Ohjelmistojätti Microsoftin Nokia-kauppaa alkuun äimistelleet amerikkalaisanalyytikot uskovat, että kauppa oli pakko tehdä.

Yhtiö horjui heidän mukaansa kuilun partaalla ja Microsoft tarvitsi Nokiaa päästäkseen toden teolla mukaan älypuhelinmarkkinoille. Uhkana oli myös, että joku muu yhtiö kaappaisi talousvaikeuksissa kamppailevan Nokian.

Analyytikkojen mukaan kauppa antaa Microsoftille vihdoin sen tarvitseman laitteiden ja käyttöjärjestelmän hallinnan.

NPR:n uutisten mukaan Microsoft on nyt varmistanut, että markkinoilla säilyy kolmas elinkelpoinen vaihtoehto Android-puhelimien ja Applen iPhonen lisäksi.

Nokiankin uskotaan hyötyvän kaupasta.

–Nokia pääse eroon puhelintoimintojensa epävarmuudesta hyvällä hinnalla, tämä on hyvä kauppa sekä Microsoftille sekä Nokialle, uskoo New York Timesin haastattelema amerikkalaisanalyytikko.

Nokian ostoa on toisaalta pidetty taloudellisena riskinä. Microsoftilla on yhä kolmen A:n luottoluokitus. Nokiaa pidetään BB+-roskaluokituksessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme