Mainos
Mainos

Antti Rinne: Talouden linja pysyy luokituksen laskusta huolimatta

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan luottoluokittaja Standard & Poor'sin päätös laskea Suomen valtion lainan luokitusta on ikävä, muttei odottamaton.  

-Luokituksen heikkenemisen taustalla on heikentynyt kasvunäkymämme. Syyt ovat olleet tiedossa ja toimiin on jo ryhdytty, Rinne sanoo Valtioneuvoston verkkosivuilla.  

Standard & Poor's laski Suomen valtion pitkäaikaisen velan luokitusta AAA-luokasta luokkaan AA+. Luokittaja uskoo pitävänsä luokituksen samalla tasolla seuraavat kaksi vuotta.  

Rinteen mukaan luokituspäätös ei aiheuta tarvetta uudelleenarvioida talouspolitiikan linjaa.  
Se kuitenkin korostaa tarvetta löytää uutta kasvua, Rinne sanoo.  

Luokittajan mukaan talous on vaarassa taantua pitkäksi aikaa väestön ikääntymisen, työvoiman vähenemisen ja kotimaisen kysynnän laskun vuoksi.  

Myös markkinaosuuksien pieneneminen keskeisillä teollisuuden aloilla, kuten metsäteollisuudessa ja IT-alalla, vaikuttaa S&P:n arvioon.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot