Mainos
Mainos

Anttila suomii valtion otetta Sonerasta

Eduskunnan 1. varapuhemiehen, keskustan Sirkka-Liisa Anttilan mielestä hallitus on toiminut leväperäisesti valtionomistajan roolissaan samalla, kun se on sitoutunut valtionvelan tiukkaan lyhentämisaikatauluun. Anttila kirjoittaa kolumnissaan Hämeen Sanomissa, että Soneran kurssilaskussa menetettiin valtion yhden vuoden budjetin verran eli yli 200 miljardia markkaa.

-Miksi hallitus ei ole samalla tarmolla huolehtinut valtion omistajapolitiikasta millä se on sitoutunut valtion velan lyhennyksiin? Tehokkaalla valtion omistajapolitiikalla olisi valtion omaisuuden arvo säilynyt, Anttila kritisoi. Anttila muistuttaa, että valtion velkojen korkomenot ovat ensi vuonna 22 miljardia markkaa. Anttila olisi käyttänyt korkomenoista säästyneet rahat kiihtyvän "maan ja kansan kahtiajaon" torjumiseen. Anttila arvostelee myös Soneran optiojärjestelmää.

-Soneran optiot ovat malliesimerkki siitä, että palkita ei pidä ennenkuin on todella syntynyt tulosta, mistä on aihetta palkita, Anttila huomauttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme