Mainos
Mainos

Argentiinassa suunnitellaan mielenosoituksia sellutehtaita vastaan

Ympäristöaktivistit aikovat osoittaa mieltään Euroopan maiden suurlähetystöjen edustalla sekä julkaista lehti-ilmoituksia erityisesti suomalaisissa viestimissä.

Argentiinalaiset ympäristöaktivistit jatkavat taisteluaan Metsä-Botnian ja espanjalaisen Encen sellutehdashankkeita vastaan. He suunnittelevat mielenosoituksia Euroopan maiden suurlähetystöjen edustalla Buenos Airesissa. Ensimmäiset suuret mielenosoitukset on määrä pitää keskiviikkona Suomen ja Espanjan lähetystöjen edustalla.

Uuteen toimintamalliin kuuluu myös maksullisten lehti-ilmoitusten julkaiseminen "erityisesti suomalaisissa viestimissä", kertoivat ympäristöaktivistien edustajat eilen argentiinalaiselle La Nacion -lehdelle.

Sellutehtaiden vastustajat ovat jo tukkineet tiesuluin Argentiinan ja Uruguayn välisiä rajanylityspaikkoja, mikä on pahoin vaurioittanut turismia ja tavaraliikennettä.

Nyt ympäristöaktivistit pyrkivät "kansainvälistämään" sellutehdaskiistan. Tämä on myös Argentiinan presidentin Nestor Kirchnerin tavoitteena.

Argentiinalaiset pelkäävät uuden sellutehtaan lisäävän saasteita. Maa vaatii Haagin tuomioistuinta keskeyttämään rakennustyöt, jotta tehtaan ympäristövaikutuksia voidaan tutkia tarkemmin. Uruguayn ja yhtiöiden mielestä vaikutuksia on jo selvitetty riittävästi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme