Mainos
Mainos

Arviolta 60 prosenttia kreikkalaisista vastustaa tukipakettia

Ajatus kansanäänestyksestä ei miellytä juuri ketään - ei edes kreikkalaisia itseään. Tänään selvisi, että ehkä jo joulukuussa pidettävässä kansanäänestyksessä kysyttäisiin kannattavatko kreikkalaiset itse tukipakettia.

Vastaus on todennäköisesti ei. Jos olisi kysytty, haluatteko kuulua euroon, vastaus olisi ollut kyllä. Arviolta 60 prosenttia kreikkalaisista vastustaa miljardien tukipakettia.

Suomen Ateenan suurlähetystön suurlähettiläs Pekka Lintu sanoo, että on hyvin vaikea keksiä, mistä Kreikka saisi siinä tapauksessa rahaa järjestelmäsnä ylläpitämiseen.

Asiantuntijoiden mukaan tukipaketin kaatumisella olisi vakavat seuraukset. Jokaisen kreikkalaisen omaisuuden arvo romahtaisi, pankeista ei saisi rahaa, säästöt katoaisivat ja palkkoja olisi turha odottaa.

Kreikassa usko poliitikkoihin on kuralla. Linnun mukaan syy siihen on kyvyttömyys yhteistyöhön.

– Tämähän on tietenkin hyvin vaikea tilanne. Ehkä suurin syy uskonpuutteeseen on se, että puolueet täällä eivät halua toimia yhdessä tällaisen hädän hetkellä, Lintu totesi.

Katso Helena Petäistön raportti Cannesista (Kymmenen uutiset 2.11.2011)

Katso Tanja Huutosen juttu (Kymmenen uutiset 2.11.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme