Mainos
Mainos

Asetehdas Sako irtisanoo 25

Supistuksen taustalla on Yhdysvaltain markkinoitten odotettua heikompi kehitys sekä pienosa- ja tukkivalmistuksen ulkoistaminen.

Riihimäkeläinen asetehdas Sako on jakanut yt-neuvottelujen päätteeksi irtisanomislapun 25:lle. Henkilöstö supistuu kaikkiaan noin 60 hengellä, kahden sadan vaiheille.

Supistuksen taustalla on Yhdysvaltain markkinoitten odotettua heikompi kehitys sekä pienosa- ja tukkivalmistuksen ulkoistaminen. Riihimäen tehdas keskittyy nyt aseitten piippuihin, lukkoihin ja kehyksiin sekä kokoonpanoon.

Varapääluottamusmies Sven Toiviainen kertoo yt-neuvotteluissa päädytyn siihen, että irtisanomisten lisäksi parikymmentä henkeä jää eläkeputkeen ja kymmentä odottaa kevätkaudella määräaikainen lomautus.

Jo vuodenvaihteessa lopetettiin 15 määräaikaista työsuhdetta. Jonkin verran työntekijöitä ja toimihenkilöitä on itse hakeutunut muihin töihin.

- Pelkäsimme pahinta sen jälkeen, kun Berettan edustajat kävivät tehtaalla elokuussa ja totesivat väen liian suureksi, kertoo pääluottamusmies Toiviainen.

Vuonna 1920 perustettu Sako siirtyi italialaisomistukseen vuonna 2000. Sen liikevaihto on noin 45 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme