Mainos
Mainos

Asiantuntija Äänekosken tehdashankkeesta: Maailmanlaajuisestikin hyvin suuri

Asiantuntija pitää Metsä Groupin Äänekosken tehdashanketta merkittävänä.

Metsäekonomisti Matleena Kniivilä Pellervon taloustutkimuksesta kertoo MTV Uutisille, että kyseessä on yksi suomen suurimmista investoinneista metsäteollisuudessa ja se on myös maailmanlaajuisesti ajateltuna hyvin suuri.

Metsäteollisuudessa on viime vuosina lähinnä suljettu tehtaita ja irtsanottu. Kniivilän mukaan vähennykset ovat koskeneet paperikoneita.

-Paperin kysyntä vähenee Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Paperipuolella lakkauttamisia tulee myös jatkossa.

Sellua sen sijaan menee kaupaksi.

-Ennen kaikkea Aasiassa kartongin ja pehmopaperin kysyntä on vahvaa ja sinne menee myös suomalaista sellua tuotantoon.

Puun kysynnän lisääntyminen pitäisi näkyä myös puun hinnassa ja Kniivilän mukaan kysyntä kasvaakin nyt selvästi Keski-Suomessa.

-Todellista vaikutusta on kuitenkin vaikea arvioida. Siihen vaikuttaa esimerkiksi se, että lakkautetaanko muita koneita samalla hankinta-alueella.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot