Mainos
Mainos

Asiantuntija: Kyproslaisten pankkitalletusten verotus surullinen takapakki Euroopalle

Nordean tutkimusjohtaja Aki Kangasharju pitää Kyproksen ehdotettua pelastuspakettia surullisena signaalina Euroopan yhdentymiselle.

– Jos tämä paketti tehdään sellaisena mitä on kuultu, saadaan takapakkia pankkiunioniuudistukseen talletussuojassa ja siinä, miten pankkeja alasajetaan. Tähän asti on se on perustunut siihen, että veronmaksajien kukkarolle ei mennä, Kangasharju sanoi Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan myös kansainvälinen pankkien etujärjestö IIF moittii ehdotusta kyproslaisten pankkitalletusten verottamisesta.

IIF:n johtajan Tim Adamsin mukaan vero olisi vaarallinen ennakkotapaus ja se heikentäisi luottamusta euroalueen kriisin hoitoon. Adamsin mukaan vero rikkoo periaatetta, jonka mukaan tallettaja voi luottaa säästöjensä olevan turvassa.

IIF on maailman suurin pankkien etujärjestö. Talletusverolla on tarkoitus rahoittaa osa Kyproksen talouden pelastustoimista.

Katso Aki Kangasharjun haastattelu (Huomenta Suomi 19.3.2013):

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme