Mainos
Mainos

Asiantuntija: Osakesalkku kannattaa päivittää nyt

Osakkeiden ostossa kannattaa olla kuitenkin maltillinen, sillä tappiot ovat aina mahdollisia.

Osakkeita saattaa olla nyt viisaampaa ostaa kuin myydä, neuvoo Osakesäästäjien keskusliiton puheenjohtaja Jarmo Leppiniemi.

Suomalaisilla kotitalouksilla on ollut tapana vetäytyä osakemarkkinoilta, kun kurssit ovat laskussa. Maailmantalouden huolenaiheet eli heikko dollari, euroalueen korkea inflaatio sekä finanssimarkkinoiden turbulenssi ovat saaneet kotitaloudet säästämään rahaa tileille pahan päivän varalle.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Leppiniemen mukaan juuri nyt saattaisi kuitenkin olla viisasta käyttää tilaisuutta hyväkseen ja ostaa osakkeita.

- Mieluummin ostaisin tällä hetkellä kuin myisin. Varmasta kannattavuudesta ei kuitenkaan voida puhua, Leppiniemi toppuuttelee.

- Kukaan ei pysty ennakolta sanomaan, miten kannattaa tehdä. Jos nämä asiat pystyttäisiin tarkasti ennustamaan, osakesijoittaminen ei olisi edes mahdollista.

Myös Nordean kuluttajaekonomisti Tarja Svartström toteaa, että kotitaloudet voisivat hyötyä matalista kursseista. Tosin osakkeiden ostossa on aina myös riskinsä, hän muistuttaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme