Mainos
Mainos

Asiantuntija rauhoittelee pelkoja uudesta finanssikriisistä – Euroopan pankit kohtuullisessa kunnossa

Italialaispankkien vaikeuksista saadaan uutta tietoa yhdeltätoista perjantai-iltana, kun euroalueen pankkien stressitestit julkaistaan. Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula pitää epätodennäköisenä, että Italiasta käynnistyisi uusi pankkikriisi.

Testattavana on ollut 51 euroalueen suurinta pankkia, 15 eri maasta. Päähuomio kiinnittyy eritoten italialaispankkeihin, jotka horjuvat ja saattavat horjuttaa koko euroaluetta. Syynä ovat pankkien heikkolaatuiset lainat.

Suomessa toimivista pankeista testissä ovat mukana OP, Nordea ja Danske Bank.

Italian rahoitusjärjestelmä natisee, koska maan pankeilla on valtava määrä järjestelemättömiä saamisia eli lainoja, joita pankin asiakas ei ole hoitanut sovitusti. Niitä arvioidaan olevan jopa 360 miljardin euron edestä.

Mikko Mursula pitää kuitenkin epätodennäköisenä, että Italiasta lähtisi liikkeelle uusi finanssikriisi.

– En oikein usko siihen, meidän näkemyksen mukaan yleisesti ottaen eurooppalainen pankkijärjestelmä ja eurooppalaisten pankkien taseet on kohtalaisen hyvässä kunnossa.

Euroalueen pankkien stressitestit julkaistaan myöhään perjantai-iltana ja analyytikot pääsevät pureksimaan tuloksia viikonlopun ajan.

– Reaktiot nähdään maanantaina, kun markkinat aukeavat, Mursula sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot