Mainos
Mainos

Asiantuntija: Suomen vaikeata saada enää vakuuksia

Suomen on jatkossa erittäin vaikea saada vakuuksia velkamaille annettavalle taloustuelle, arvioi Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm.

Viime yön EU-huippukokouksessa Suomen omat vaatimukset vakuuksista eivät menneet läpi, kun EU-johtajat hyväksyivät Italian ja Espanjan vaatimuksen suoran pankkituen maksamisesta ongelmapankeille.

— On aika hankalaa saada vakuuksia, koska ne on tavalla tai toisella muilta pois ja vaikeuttavat kriisimaiden tilannetta. Uskon kuitenkin, että Suomi vielä yrittää. Vaikeata se kuitenkin on, Holm sanoi MTV3 Uutisten haastattelussa.

Holmin mielestä EU:n talousintegraatio on nyt selvästi tiivistymässä. Hänen mielestään Suomessa pitäisi keskustella meneillään olevasta kehityksestä.

—Yhteisvastuu lisääntyy aamuisen ratkaisun johdosta ja me annamme välillisesti vakuusrahastojen kautta suoraa pankkitukea Espanjalle. Nämä ovat todella hankalia asioita poliitikkojen selittää kansalle. Jossain vaiheessa pitäisi alkaa miettiä, että milloin pohditaan tätä kokonaisuutta uudestaan.

(MTV3)

Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtajan Pasi Holmin haastattelu: (Huomenta Suomi 29.6.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme