Mainos
Mainos

Asiantuntija Talvivaarasta: Piensijoittajat menettävät rahansa

Sijoitusasiantuntija arvioi piensijoittajien menettävän rahansa, vaikka Talvivaaran uusi omistus toteutuisi. Näin arvioi osakestrategi Jukka Oksaharju arvopaperivälitysyhtiö Nordnetista.

– Se on tällä hetkellä hyvin todennäköistä, että pörssilistatun talvivaaran piensijoittajat eivät tule saamaan euroakaan takaisin. Se on valitettavaa, mutta samalla muistutus siitä, että pörssisijoittaminen sisältää myös riskin pääoman menettämisestä. Tämä riski on vastinparina korkealle pitkän aikavälin tuotto-odotukselle, Oksaharju sanoo. 

Brittiläinen yritysjärjestelyihin erikoistunut sijoitusyhtiö Audley Capital Advisors on solminut ehdollisen sopimuksen Talvivaara Sotkamo Oy:n liiketoiminnan ostamisesta sen konkurssipesältä.

Oksaharju kuvaa brittiläistä pääomasijoitusyhtiötä vakaaksi toimijaksi, joka on erikoistunut vaikeisiin yritysjärjestelyihin. 

– He pyrkivät hyötymään kriisitilanteista silloin, kun myyjällä on myynti-intressi, jolloin ostaja pystyy sanelemaan myönteisiä ehtoja niin kauppasumman kuin tässä tapauksessa ympäristövastuiden ostalta, Oksaharju arvioi.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme