Mainos
Mainos

Asiantuntijat: Espanjan korkotaso on kestämätön - lisätukipyyntö luvassa?

Espanjan tilanne on kriittinen, sanovat talousasiantuntijat. Maan kymmenvuotisten valtionlainojen korko kävi aamupäivällä jo 7,7 prosentissa.

Asiantuntijat pitävät korkotasoa kestämättömänä. Sampo Pankin ekonomisti Pasi Kuoppamäki uskoo, että nykyisellä korkotasolla Espanja pärjää viikkoja, ehkä kuukausia.

– Kun Espanjan valtionvelka pikkuhiljaa kasvaa, sen rahoittaminen käy liian kalliiksi. On katsottu, ettei länsimainen maa pysty siihen, Kuoppamäki sanoo.

Hänen mukaansa on olemassa iso riski sille, että Espanja joutuu pyytämään lisätukea.

Eläkevakuutusyhtiö Varman varatoimitusjohtaja Risto Murto pitää lisätukipyyntöä todennäköisenä, jos pääomapako maasta jatkuu samanlaisena kuin alkuvuonna.

– Näyttää siltä, ettei pääomapakoa ole saatu käännettyä. Yleensä markkina-arvioissa on puhuttu muutamista kuukausista, mutta sen perusteella mitä kesällä on tapahtunut, voi olla, että tilanne kärjistyy nopeammin.

Kuoppamäki arvelee, että tilannetta yritetään kuitenkin ennemmin korjata Espanjan hallituksen omilla toimilla ja sen jälkeen mahdollisesti Euroopan keskuspankin tukiostojen avulla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme