Mainos
Mainos

Asiaton perintä kuriin lailla

Epäasiallinen velkojen perintä halutaan kieltää lailla. Eduskunnalle annettiin tänään, jonka tavoitteena on parantaa velallisen ohella myös velkojan oikeusturvaa. Perintätoimesta ei ole tällä hetkellä olemassa mitään erityislakia.

Perimisen voi ottaa ammatikseen kuka tahansa, joka voi ylipäänsä harjoittaa elinkeinoa. Viime vuosina on perustettu runsaasti perintätoimistoja, ja joukkoon on eksynyt epäkelpoja yrittäjiä.

Maksuhäiriöiden seurauksista on annettu väärää tietoa velallisille. Perintää on lisäksi saatettu jatkaa, vaikka saatava on riitautettu tai se on perusteeton, ja perintäkuluja on voitu ottaa kohtuuttomasti saatavaan nähden.

Nykyisin laaditut ohjeet hyvästä perintätavasta sitovat vain Suomen Perimistoimistojen liiton jäseniä, joista on kymmenkunta. Lailla aiotaan saattaa muillekin tiedoksi, että hyvää perintätapaa on noudatettava.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme