Mainos
Mainos

Askolle historian paras vuosi

Asko-konsernin viime vuosi oli historian paras. Liikevaihto kasvoi 7,4 miljardiin markkaan eli viitisen prosenttia. Tulosta kertyi ennen varauksia ja veroja 355 miljoonaa markkaa.

Tulos parani vuodessa 78 miljoonaa markkaa. Vuoden loppupuolisko oli alkupuoliskoa selvästi parempi. Ennakkotietojen mukaan kaikki liiketoimintaryhmät saavuttivat positiivisen tuloksen. Toista sellaista vuotta ei toimitusjohtaja Jarmo Rytilahti suoralta kädeltä muista.

Asko on parantanut bisnestään erityisesti Yhdysvalloissa, Norjassa ja Suomessa sekä entisissä SEV-maissa. -Saksakin oli yllättävän vilkas markkina viime vuonna, kiittelee Rytilahti.

Asko on viime vuonna sekä myynyt että ostanut yrityksiä. Satunnaiset myyntivoitot kohensivat tulosta nettona noin 60 miljoonaa markkaa. Edellisvuonna niiden merkitys oli selvästi suurempi, toteaa Rytilahti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme