Mainos
Mainos

Aspocompin entisille työntekijöille miljoonakorvaukset Ranskassa

Ranskan korkein oikeus ei muuttanut valitustuomioistuimen päätöstä. Irtisanomiset maksavat Aspocompille 13 miljoonaa euroa.

Piirilevyvalmistaja Aspocomp joutuu maksamaan Ranskan tehtaansa entisille työntekijöille korvauksina yhteensä 13 miljoonaa euroa. Ranskan korkein oikeus päätti tällä viikolla olla muuttamatta Rouenin valitustuomioistuimen päätöksiä.

Valitustuomioistuin velvoitti maaliskuussa 2005 Aspocompin maksamaan 388 entiselle työntekijälleen korvauksina yhteensä noin 11 miljoonaa euroa. Summaan lisätään noin 7 prosentin vuotuinen korko, jota on tällä hetkellä kertynyt noin 2,1 miljoonaa euroa.

Yhtiön työntekijät nostivat yhtiötä vastaan kanteen sen jälkeen, kun se oli vuonna 2002 lopettanut Ranskan tehtaansa ja irtisanonut kaikki työntekijät.

Aspocomp on ollut raskaassa tappiokierteessä. Viime viikolla se päätti sulkea Salon tehtaansa ja irtisanoa Suomesta kaikkiaan 237 työntekijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme