Mainos
Mainos

Aspolle 52 miljoonaa vanhoista neuvostosaatavista

Aspoyhtymä on saanut vanhoista Neuvostoliiton aikaisista saatavistaan takaisin 51,8 miljoonaa markkaa myymällä entiset saatavansa kansainvälisille sijoitusmarkkinoille. Summa edustanee noin 60-70 prosenttia Aspoyhtymän kokonaissaatavasta.

Koska saatavat on epävarmoina aikanaan poistettu, tämä konsernin satunnaisiin tuottoihin kirjattava summa parantaa sellaisenaan kuluvan vuoden tulosta ja nostaa yhtymän omavaraisuutta. Aspoyhtymän toimitusjohtaja Teuvo Juuvinmaa sanoo vanhojen saatavien koostuvan monesta elementistä kuten vanhoista kirjanpidossa olleista saatavista, tavaratoimitussaatavista, korkosaatavista jne.

-Katsoimme, että näin saamme takaisin kohtuullisen osan vanhoista Neuvostoliiton aikaisista saatavistamme, ja asia tulee näin meidän osaltamme kokonaan loppuun käsitellyksi. Meille tämä raha on arvokkaampi nyt kuin, että odottaisimme sitä ehkä vielä vuosikymmeniä eteenpäin, arvioi Juuvinmaa.

Saatavien siirto ja myyminen kansainvälisille sijoittajille tuli mahdolliseksi, kun Venäjän hallitus ilmoitti viime vuoden lopulla vastaavansa myös määrätyistä Neuvostoliiton aikaisista yritysveloista. Silloin sovittu maksuohjelma ulottuu 15-20 vuoden päähän.

Kansainväliset sijoittajat puolestaan ovat valmiita maksamaan tietyn prosenttiosuuden saatavien kokonaismääristä ja saavat aikanaan haltuunsa koko saatavan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme