Mainos
Mainos

Asuinrakentaminen vilkastui alkuvuonna

Asuinrakentaminen lisääntyi edelleen tammi-kesäkuussa. Tämän vuoden alkupuoliskolla käynnistettiin runsaan 15 000 uuden asunnon rakennustyöt. Se oli 4 500 enemmän kuin viime vuoden tammi-kesäkuussa. Teollisuusrakentaminen on Tilastokeskuksen rakennustilastojen mukaan vastaavana aikana kuitenkin vähentynyt.

Kaikkiaan uudisrakennustöitä aloitettiin tammi-kesäkuussa 14 miljoonan kuutiometrin verran, mikä oli 11 prosenttia enemmän kuin vuoden 1996 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Asuinrakennusten lisäksi maatalousrakennusten sekä liike- ja toimistorakennusten kuutiomäärät kasvoivat vuotta aiemmasta. Sen sijaan julkisia rakennuksia ja teollisuusrakennuksia alettiin rakentaa edellisvuotista vähemmän.

Tämän vuoden toisella neljänneksellä aloitettujen rakennusten kuutiomäärä oli 13 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilastot perustuvat kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin rakennusluvanvaraisista rakennushankkeista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme