Mainos
Mainos

Asuntojen hintojen nousu tuntuu myös vuokralaisten kukkaroissa

Asuntojen hintojen ja korkojen nousu kurittaa muitakin kuin kodinostoa suunnittelevia. Asuntojen kalleus ja epävarmuus hintakehityksestä saa yhä useamman lykkäämään asunnon ostoa, jolloin vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa, kertoo asuntovälittäjä Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

Tämä näkyy vuokrien nousuna. Heikossa tilanteessa ovat etenkin opiskelijat ja pienituloiset.

-Opiskelijoiden kanssa vuokra-asunnoista kilpailee hyvätuloisia ihmisiä, joiden maksukyky on aivan eri luokkaa, sanoo Metsola.

Helsingin seudun opiskelija-asuntojonossa on tänä syksynä ennätysmäärä ihmisiä. Myös pienempien kaupunkien opiskelija-asunnot ovat kortilla. Vuokraturvan kautta vuokra-asuntoa hakee nyt 50 prosenttia enemmän ihmisiä kuin aiemmin.

Vuokrat nousivat Tilastokeskuksen mukaan huhti-kesäkuussa 3,5 prosenttia viime vuodesta.

-Noin 4-5 prosentin vuokrankorotukset ovat täysin luonnollisia inflaationkin takia. Vuokra-asuntojen hoitokustannukset ovat nousseet 6-7 prosenttia, sanoo asuntokonserni SATO:n toimitusjohtaja Erkka Valkila.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme