Mainos
Mainos

Asuntojen myyntiajat pidentyneet - myös liiketiloja makaa tyhjillään

Talouden kurimus on pidentänyt asuntojen myyntiaikoja. Vaikka varsinkin pääkaupunkiseudulla kauppa käy, saa asunnon myyjä odottaa kauppoja keskimäärin 10 päivää enemmän kuin vuosi sitten.

 – Yksiöt ja kaksiot liikkuvat yhä, mutta isommat asunnot ja omakotitalot venyttävät keskimääräisiä myyntiaikoja, kertoo Remaxin myyntijohtaja Peter Juslin.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Juslin kertoo, että viime vuoden syyskuussa keskimääräinen asunnon myyntiaika oli 80 päivää, nyt se on 92.

Ohjelmassa myös vieraillut myyntimies Jethro Rostedt on asuntojen lisäksi huolissaan liiketilojen makaamisesta tyhjillään.

– Tämä on yhteiskunnallisesti tärkeää: Helsinkiä lukuun ottamatta liiketiloja on tyhjinä lähes kaikissa keskuksissa, näihin tulisi ihan tosissaan kiinnittää huomiot, kertoo Aninkaisten kiinteistövälityksen toimitusjohtaja Rostedt.

Rostedt muistuttaa, että jos asunnot eivät käy kaupaksi, se vaikuttaa monella alalla: remonttimiehillä ei ole töitä eikä sisustajiakaan tarvita. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme