Mainos
Mainos

Asuntojen rakennusluvat lisääntyivät tammi-kesäkuussa

Tammi-kesäkuussa myönnettiin rakennuslupia kaikkiaan 19 500 uuden asunnon rakentamiseen eli 9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kerrostaloasuntojen luvat lisääntyivät 14 prosenttia ja omakotiasuntojen 8 prosenttia viime vuoden tammi-kesäkuusta. Rivitaloasunnoille lupia sen sijaan myönnettiin 4 prosenttia edellisvuotista vähemmän. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen rakennuslupatilastosta.

Koko uudisrakentamiseen lupia myönnettiin ensimmäisellä vuosipuoliskolla runsaalle 22 miljoonalle kuutiometrille, mikä oli 5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Liike- ja toimistorakennusten kuutiomäärä oli tammi-kesäkuussa lähes puolitoistakertainen vuotta aiempaan verrattuna. Myös teollisuusrakennusten lupakuutiot kasvoivat hieman. Maatalousrakennuksille ja julkisille palvelurakennuksille lupia sitä vastoin myönnettiin vähemmän kuin tammi-kesäkuussa vuosi sitten.

Kesäkuussa rakennuslupia myönnettiin kaikkiaan 4,6 miljoonan kuutiometrin verran, mikä oli 11 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.
(MTV3)
Lisätietoa Tilastokeskuksen sivuilta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme