Mainos
Mainos

Asuntojen vuokrat jatkavat nousuaan taloustilanteesta huolimatta

Vuokrat jatkavat nousuaan, vaikka muut hinnat laskevat. Vuokrat nousivat tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä viime vuodesta 3,3 prosenttia.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat keskimäärin 2,8 prosenttia. Samalla kuluttajahintaindeksi on kääntynyt laskuun.

Kuluttajahintaindeksi kertoo kuluttajan tavarasta tai palvelusta maksaman todellisen hinnan kehitystä. Indeksin laskeminen tarkoittaa, että palveluiden ja tavaroiden hinnat ovat laskussa.

Kun kuluttajahintaindeksi oli vuoden 2012 kesäkuusta 106,44, tämän vuoden maaliskuussa indeksiluku oli 109. Samaan aikaan asuntojen vuokrien indeksiluku on noussut indeksiluvusta 106,3 indeksilukuun 117. Indeksi on sidottu vuoden 2010 hintatasoon.

Vuoden 2010 alussa asunnon kuukausivuokra oli keskimäärin 10,35 euroa neliöltä. Tämän vuoden maaliskuussa luku oli 12,28 euroa. Pääkaupunkiseudulla kuukausivuokra on vuodesta 2010 noussut 12,33 eurosta 14,82 euroon neliöltä, eli noin 20 prosenttia. Muualla Suomessa nousu on ollut 17 prosenttia, 9,36 eurosta 11,02 euroon neliöltä.

Tilastokeskuksen mukaan asuntojen vuokrat ovat kasvaneet nopeammin kuin palkat ovat kasvaneet.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot