Mainos
Mainos

Asuntolainoja otettiin 1,2 miljardin euron edestä tammikuussa

Kotitaloudet nostivat tammikuussa uusia asuntolainoja 1,2 miljardia, kertoo Suomen Pankki. Uusien nostettujen asuntolainojen keskikorko oli 1,15 prosenttia ja laskennallinen marginaali 1,11 prosenttia.

Euromääräisten asuntolainojen kanta oli tammikuun lopussa 94 miljardia euroa ja asuntolainakannan vuosikasvu 2,2 prosenttia. Kotitalouslainoista oli tammikuun lopussa kulutusluottoja 14,6 miljardia euroa ja muita lainoja 16,4 miljardia euroa.

Suomen Pankki kertoo lisäksi, että luottolaitosten yhteenlaskettu tase pieneni merkittävästi tammikuussa. Suomessa toimivien luottolaitosten yhteenlaskettu tase oli tammikuussa 435 miljardia euroa, joka on on 111 miljardia euroa vähemmän kuin joulukuussa.

Taseen pienenemisen taustalla on Nordea-konsernin juridisen rakenteen muutos tammikuussa, jolloin Nordea-konserin Suomen tytäryhtiö fuusioitui ruotsalaiseen emoyhtiöön.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme