Mainos
Mainos

Asuntorakentaminen kasvussa

Suomessa aloitettiin huhti-kesäkuussa runsaan 13 000 uuden asunnon rakennustyöt. Tilastokeskuksen mukaan määrä on viidenneksen suurempi kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin. Myös liike- ja toimistorakennuksia alettiin vuoden toisella neljänneksellä rakentaa viime vuotta enemmän. Sen sijaan teollisuus- ja varastorakennuksia alettiin rakentaa vain puolet viime vuoden kuutiomäärästä.

Kaikkiaan uudisrakennustöitä aloitettiin huhti-kesäkuussa 12 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä on kolme prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Kun tarkastellaan koko alkuvuotta, aloitettujen uudisrakennusten kuutiomäärä pieneni seitsemän prosenttia. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla kaikki muu paitsi asuntorakentaminen väheni viime vuoteen verrattuna. Tammi-kesäkuussa aloitettiin kaikkiaan 18 000 uuden asunnon rakennustyöt. Tämä on 11 prosenttia enemmän kuin vuonna 1998.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme