Mainos
Mainos

Atria ostaa lihanjalostamoja Pietarista

Atria on jo pitkään tarkastellut Venäjän markkinoita ja etsinyt ostettavaa Pietarin ja Moskovan alueilta, kertoo Atrian toimitusjohtaja Seppo Paatelainen.

Lihayhtiö Atria laajentaa toimintaansa Venäjälle ostamalla Pietarin alueella toimivat PIT Produktin lihanjalostamot. PIT Produkt on Pietarin alueen toiseksi suurin lihanjalostaja, jonka markkinaosuus on Atrian teettämän arvion mukaan 15-20 prosenttia.

Atria on jo pitkään etsinyt ostokohdetta Venäjältä, ja toimitusjohtaja Seppo Paatelainen lupaili keväällä kaupan toteutuvan ennen kesälomia. Ennen laajentumistaan Venäjälle Atria on jo edennyt yritysostoin Ruotsiin ja Baltian maihin.

Vuonna 1996 perustetulla PIT Produktilla on Atrian mukaan hyvässä kunnossa oleva uudenaikainen tuotantokalusto. Se toimittaa lihatuotteita myös Moskovan alueelle, mikä kiinnostaa niin ikään Atriaa. Pietarin tehtaiden liikevaihdoksi Atria arvioi ensi vuonna 41 miljoonaa euroa.

Kaupan arvoa ei ole julkistettu. Kauppa vaatii toteutuakseen Venäjän kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme