Mainos

Atria yhtiöittää toimintaansa

Atria ryhtyy yhtiöittämistoimiin Nurmossa, Kuopiossa ja Kauhajoella. Tavoitteena on mm. terävöittää tuottavuuden hallintaa.

Atria

Atria Oyj:n hallitus on päättänyt yhtiöittää toimintojaan Nurmossa, Kuopiossa ja Kauhajoella. Perustettavia yhtiöitä tulee kyseisissä toiminnoissa olemaan neljä. Nurmon osalta yhtiöitetään sian teurastamo- ja leikkaamotoiminnot, Kauhajoella naudan teurastamo- ja leikkaamotoiminnot ja Kuopiossa omissa erillisissä yhtiöissään sekä naudan että sian teurastamo- ja leikkaamotoiminnot.

Myös Atrian Oy:n nykyiset teknisen palvelun toiminnot Nurmon, Kuopion ja Seinäjoen osalta yhtiöitetään perustettavan yhtiön nimiin.

Ei muutoksia henkilöstön asemaan

Atria omistaa sataprosenttisesti perustettavien yhtiöiden osakekannan. Järjestelyt eivät aiheuta muutoksia organisaatiossa eivätkä myöskään vaikuta henkilöstön asemaan, vakuuttaa Atria.

- Henkilöstö siirtyy uusien yritysten palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kauhajoen osalta myös tekninen henkilöstö ja vastuut siirtyvät perustettavalle teurastamoyhtiölle. Kuopion osalta selvitetään myös kunnossapidon ulkoistamismahdollisuutta.

Järjestelyjen tavoitteena on Atrian mukaan selkeyttää ja parantaa toimintojen seurattavuutta sekä terävöittää tuottavuuden hallintaa kyseisissä toiminnoissa. Muiksi tavoitteeksi yhtiö mainitsee vastuunjaon selkeyttämisen uuden toimintamallin mukaiseksi ja osaamisen kehittymisen takaamisen.

Suomen suurin naudan käsittelijä

Atria käsitteli viime vuonna lähes kolmanneksen valtakunnan sikamäärästä. Nurmossa yhtiö käsitteli lähes 80 prosenttia ja loppuosan Kuopiossa.

Atria on Suomen suurin naudan käsittelijä. Viime vuonna Atrian Kauhajoen ja Kuopion tuotantolaitoksilla teurastettiin nautaa runsaat 37 miljoonaa kiloa rahtiteurastus mukaan lukien.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot