Mainos
Mainos

Aukiolon vapauttaminen veti asiakkaita isompiin kauppoihin

Kauppojen aukiolon vapauttaminen on suunnannut myyntiä suuriin myymälöihin. Pienissä kaupoissa myynti on alkuvuoden aikana supistunut selvästi.

Päivittäistavarakaupan mukaan tammi-syyskuussa myynnin arvo kasvoi supermarketeissa 5,8 ja hypermarketeissa 2,6 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Pienmyymälöissä myynti supistui vastaavaan aikaan yli 11 prosenttia ja valintamyymälöissä noin kuusi prosenttia.

Päivittäistavaroiden myynti kasvoi tammi-syyskuussa 1,2 prosenttia ja hinnat laskivat 0,8 viime vuoden vastaavasta ajasta. Syyskuussa päivittäistavaroiden myynti kasvoi 3,3 prosenttia viime vuoden syyskuusta.

– Syyskuussa kokonaishintataso laski edelleen, mutta hintojen lasku on hidastunut, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot