Mainos
Mainos

Australialainen sijoitusyhtiö ostaa verkkoyhtiö Digitan

Sijoitusrahasto First State Investments ostaa radio- ja televisiolähetysten jakelusta vastaavan verkkoyhtiö Digitan TDF-konsernilta. Yhtiö on tehnyt tätä koskevan sopimuksen TDF:n kanssa, kertoi johtaja Marcus Ayre.

Yrityskauppa edellyttää työ- ja elinkeinoministeriön ja valtioneuvoston hyväksynnät. Yhtiöt eivät kerro Digitan kauppahintaa. Ylen jakelutekniikka yhtiöitettiin Digitaan vuoden 1999 alusta alkaen. Digita myytiin TDF:lle maaliskuussa 2005.

First State Investmentsin omistaja on Commonwealth Bank of Australian sijoituspalveluyritys CFSGAM. Digita on rahaston ensimmäinen suomalainen sijoitus. Toimitusjohtaja Olivier Huartin mukaan TDF myy Digitan, koska yhtiö keskittyy ydinmarkkinoihinsa Ranskaan ja Saksaan.

Digita välittää radio- ja televisio-ohjelmat kaikille suomalaisille verkossaan. Yhtiön lähetysverkko koostuu 36 pääasemasta, 152 täytelähetinasemasta ja kymmenistä ohjelmansiirron linkkiasemista. Digitan verkonvalvontakeskus on Helsingissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme