Mainos
Mainos

Autokauppa taantui maaliskuussa

Autokaupan kauppapäiväkorjattu myyntimäärä oli maaliskuussa 4,9 prosenttia pienempi kuin viime vuoden maaliskuussa, selviää Tilastokeskuksen kauppatilaston ennakkotiedoista. Myös tukkukaupan määrä väheni edellisvuotisesta, vähittäiskauppa sen sijaan kasvoi.

Henkilöautoja

Tukkukaupan myyntimäärä oli 2,5 prosenttia pienempi maaliskuussa kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Yleistukkukaupan myyntimäärä kuitenkin kasvoi maaliskuussa 2,3 prosenttia vuoden 1999 maaliskuuhun verrattuna. Yleistukkukauppaan kuuluvat muun muassa elintarvikkeet, rautakauppatavarat ja tekstiilit. Vähittäiskauppa kasvoi 2,7 prosenttia. Tavaratalokauppa kasvoi 2,5 prosenttia ja päivittäistavarakauppa 1,0 prosenttia.

Nousua näkyi myös kaupan alan palkkasummissa. Koko kaupan palkkasumma kasvoi viime joulu-helmikuussa 6 prosenttia edelliseen vuodenvaihteeseen verrattuna. Kasvu oli saman suuruinen tukku-, vähittäis- ja autokaupassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme