Mainos
Mainos

Autovakuutuksiin odotetaan hinnannousua

Autovakuutusten hintoihin odotetaan korotuksia. Alkuvuoden vahinkosuma ja lainsäädännön muutokset pakottavat vakuutusyhtiöt harkitsemaan hintojen nostoja.

Alkuvuoden aikana vakuutusyhtiöille ilmoitettiin liikennevahinkoja seitsemän prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Myös kesäliikenteestä pelätään uutta piikkiä.

Tilastot vaikuttavat vakuutusyhtiöiden hinnoitteluun. Muutaman kuukauden lukujen perusteella hintapäätöksiä ei vielä tehdä. Monissa yrityksessä joudutaan kuitenkin miettimään ensi syksynä, pitäisikö hintoja nostaa. Tosin myös nykyhinnoissa on puskurivara.

Myös lainsäädäntö vaikuttaa hintaan

Uusi bonusasetus sallii vakuutusyhtiöiden päättää bonusjärjestelmistään itse. Aineksia kunnon hintakilpailuun uudistuksessa ei kuitenkaan nähdä. Laki säätelee hintakilpailua.

Vakuutusten hintoja nostavat myös tekeillä olevat lainsäädännön muutokset. Suurin hanke on sairaanhoitokulujen siirtäminen täysimäärisinä vakuutusyhtiöiden kontolle. Sen on arvioitu tuovan liikennevakuutukseen viidestä kymmeneen prosentin korotustarpeen lähivuosina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme