Mainos
Mainos

Autovalmistaja Saabilla ei ole varaa maksaa palkkoja

Autonvalmistaja Saab ei kykene enää maksamaan henkilöstönsä palkkoja, yhtiö ilmoittaa. Yhtiö kertoo jääneensä vaille tarvitsemaansa lyhytaikaista rahoitusta.

Osa henkilöstön palkoista olisi pitänyt maksaa tänään, ennen juhannusviikonloppua. Näillä näkymin palkkoja ei kyetä maksamaan myöskään maanantaina, kertoi yhtiön tiedottaja Dagens industrille.

Saabin työntekijöitä edustavat ammattiliitot esittivät vastalauseensa ja uhkasivat oikeustoimilla, jos palkkoja ei makseta viimeistään maanantaina.

Saab sanoo jatkavansa neuvotteluja eri tahojen kanssa rahoituksen hankkimisesta. Yhtiö on yrittänyt myydä kiinteistöjään, mutta kauppoja ei ole syntynyt.

Saab toteaa lehdistötiedotteessaan, ettei kauppojen onnistumisesta ole mitään takeita.

Saab ja sen omistajayhtiö Swedish Automobile (aiemmin Spyker) ovat sopineet kahden kiinalaisyhtiön kanssa järjestelystä, jonka on määrä pelastaa yhtiö. Paketti ei kuitenkaan ole vielä saanut viranomaisten hyväksyntää.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme