Mainos
Mainos

Avena jaetaan kahteen yhtiöön

Avena Oy, entinen Valtion viljavarasto, jaetaan kahdeksi yhtiöksi. Valtioneuvosto antoi tänään kauppa- ja teollisuusministeriölle valtuudet uusiin järjestelyihin.

Syynä muutokseen on, että Kilpailuvirasto hyväksyi äskettäin Lännen Tehtaiden ja Suomen valtion toukokuussa sopiman Avena-kaupan ehdollisena. Kilpailuviraston ehtojen täyttämiseksi Lännen tehtaat ja valtio sopivat, että Avena Siilot Oy:n omistus rajataan järjestelyn ulkopuolelle erottamalla se omaksi yhtiökseen.

Vastedes "uusi" Avena Oy myydään Lännen Tehtaille. Kauppahinta on 40 miljoonaa euroa. Siitä kuitenkin vähennetään 1,6 miljoonaa euroa eräiden kustannusten vuoksi.

Avena Siilot Holding Oy jää toistaiseksi valtion omistukseen. Tarkoituksena kuitenkin on, että Avenan viljasiilot myydään jossain vaiheessa. Kauppa- ja teollisuusministeriössä uskotaan, että ostajia kyllä löytyy.

Avena-kaupalla Lännen Tehtaista tulee Suomen johtava teollisten rehujen valmistaja ja merkittävä toimija viljakaupassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme