Mainos
Mainos

Avesta Polaritin terästehtaan laajennus käyttöön Torniossa

Avesta Polaritin tuotantokapasiteetti kasvoi merkittävästi, kun Torniossa vihittiin tänään käyttöön terästehtaan uusi laajennus. Laajennuksen vihki juhlallisesti eduskunnan puhemies Paavo Lipponen, joka sai kunnian käynnistää uuden valssaus-, hehkutus- ja peittauslinjan yli 700 hengen kutsuvieraan todistaessa.

Käyttöön vihityn laajennuksen rakentaminen on Outokumpu-konsernin suurin projekti sen jälkeen, kun ruostumattoman teräksen tuotanto aloitettiin Torniossa 1970-luvun puolivälissä. Laajennus on yli kolme vuotta kestäneen investointiprojektin tulos ja se yli kaksinkertaistaa Avesta Polaritin Tornion tehtaiden tuotantokapasiteetin.

Vuosia kestänyt investointiprojekti kattaa uuden sulaton, kuumavalssaamon laajennuksen sekä uuden kylmävalssaamon. Laajennuksen jälkeen Tornion tehtaiden sulattokapasiteetti nousee 1,65 miljoonaan tonniin. Uusi kylmävalssaamo, ns. RAP-linja, nostaa valmiiden tuotteiden kapasiteetin 550 000 tonnista 1,2 miljoonaan tonniin, josta 750 000 tonnia on kylmävalssattuja tuotteita ja 450 000 tonnia kirkasta kuumanauhaa.

Projektin välitön työllisyysvaikutus oli rakennusvaiheessa yli 3000 henkilötyövuotta. Laajennus on tuonut tehtaalle 320 uutta työpaikkaa, mutta kerrannaisvaikutusten kanssa alueelle uskotaan syntyvän 1000 uutta työpaikkaa Kemi-Tornion talousalueella.

Avesta Polarit työllistää tällä hetkellä 2300 ihmistä Torniossa ja Kemissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme