Mainos
Mainos

Avoimia työpaikkoja tarjolla saman verran kuin viime vuonna

Tilastokeskuksen mukaan avoimia työpaikkoja oli syyskuussa 32 000. Töitä oli viime vuotta enemmän tarjolla Uudellamaalla, mutta Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen lääneissä avoimien työpaikkojen määrä väheni.

Avoimia työpaikkoja oli syyskuun alussa yhtä paljon kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen mukaan avoimien työpaikkojen määrä oli 32 000, josta runsaat 20 000 oli yksityisten yritysten tarjoamia.

Osa-aikaisten ja määräaikaisten työpaikkojen osuus avoimista työpaikoista väheni viime vuoden syyskuuhun verrattuna. Osa-aikaisten työpaikkojen osuus laski 14 prosenttiin 18 prosentista ja määräaikaisten 35 prosenttiin 38 prosentista.

Sellaisten työpaikkojen määrä, joiden täyttämiseksi ei tahdo löytyä työntekijöitä, pysyi suurin piirtein ennallaan. Vaikeasti täytettäviä työpaikkoja on runsas kolmannes kaikista avoimista työpaikoista.

Avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi Uudellamaalla, mutta väheni Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen lääneissä. Työpaikkojen määrä nousi teollisuudessa ja laski liike-elämän palveluissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme